UPP TILL 30% RABATT & KÖP 5, BETALA FÖR 4

  •   FRAKTFRITT ÖVER 799 KR
  •   LEVERANS 1-3 DAGAR
  •   30 DAGARS ÖPPET KÖP
CartDin varukorg är tom!

    support@livehome.se

UPP TILL 30% RABATT & KÖP 5, BETALA FÖR 4

  •   FRAKTFRITT ÖVER 799 KR
  •   LEVERANS 1-3 DAGAR
  •   30 DAGARS ÖPPET KÖP

Yankee Candle

Yankee Candle är ett populärt varumärke som tillverkar lyxiga doftljus och doftpinnar. Yankee Candle grundades 1969 och har sedan dess levererat kvalitativa produkter med orden ”affordable luxury”. Yankee Candle tar sin produktion seriöst och använder enbart högkvalitativa ingredienser, glas och bomullsvekar för en stabil och långvarig brinntid.

Hos oss kan du hitta ett brett sortiment av Yankee Candle. Vi erbjuder bra priser, blixtsnabba leveranser och enligt oss de bästa ljusen på marknaden!

Produktkategorier
Populära produkter i underkategorierna

Mer om Yankee Candle

Framgångssagan Yankee Candle började vid juletid år 1969. Mike Kittredge var 16 år på den tiden och hade inga pengar att köpa en present med till sin egen mamma. Det han däremot hade råd med var kritor som han då köpte för att tillverka ett eget ljus till henne i stället. I samband med detta fick en granne syn på Mike och vad han höll på med varpå hon bad honom sälja ljuset till henne. Nu kunde han köpa ytterligare vaxkritor – dessa räckte inte bara till ett nytt ljus till hans mamma utan ett extra ljus som han kunde sälja vidare. Och på den vägen var det – ända sedan starten har Yankee Candle använt devisen ”affordable luxury” i samband med sin marknadsföring världen över.

Kuriosa om Yankee Candle:

  • Nya dofter: Yankee Candle tar ständigt fram nya dofter och varje kvartal är det premiär för nya doftljus i sortimentet hos Yankee Candle.
  • Över 500 butiker: I dag har Yankee Candle mer än 500 butiker runt om i USA liksom 19 100 återförsäljare – utöver detta finns det ännu fler butiker och återförsäljare i länder runt om i världen.
  • Huvudkontor i USA: Deras så kallade ”flaggskeppsbutik” finns i South Deerfield i Massachusetts tillsammans med huvudkontoret för Yankee Candle. Företagets Europakontor är beläget i Bristol i Storbritannien.

Skötselråd för Yankee Candle

När du köper ett doftljus från Yanke Candle ska du först och främst ta bort all förpackning innan du tänder ljuset – givetvis låter du inte ljuset brinna när du inte är i samma rum. Tänk på att placera ditt tända doftljus utom räckhåll för barn och eventuella husdjur. Se även till att du trimmar veken till cirka 3 till 5 millimeter för att det inte ska uppstå sot när ljuset brinner.

De populäraste ljusen från Yankee Candle är doftljusen i glasburkar och om du köper ett sådant rekommenderas det att du låter ljuset brinna så pass mycket att det smälter ut i kanten inuti burken – det tar ungefär tre timmar. Anledningen till att du bör göra detta är för att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt härliga doftljus. I samband med att du i stället tänder och släcker ljuset ofta kommer det att bli en grop i mitten och vaxet hinner inte smälta på sidorna. Alltså får du inte njuta av lika många brinntimmar.

Våra produkter

Handla

Information