UPP TILL 30% RABATT & KÖP 5, BETALA ENDAST FÖR 4*
 •   FRAKTFRITT ÖVER 799 KR
 •   LEVERANS 1-3 DAGAR
 •   30 DAGARS ÖPPET KÖP
CartDin varukorg är tom!

    support@livehome.se

UPP TILL 30% RABATT & KÖP 5, BETALA ENDAST FÖR 4*
 •   FRAKTFRITT ÖVER 799 KR
 •   LEVERANS 1-3 DAGAR
 •   30 DAGARS ÖPPET KÖP

Airinum - avancerade svenskdesignade munskydd

Airinums munskydd i tyg är det definitiva alternativet för dig som vill ha ett munskydd som både skyddar, är bekvämt och snyggt. Perfekta munskydd för att bäras varje dag. Airinum tillverkar munskydd i tyg enligt vetenskapliga faktum. Med ett munskydd från Airinum får du därför inte bara ett munskydd som är snyggt utan som dessutom skyddar dig mot alla typer av hälsofarliga partiklar.

Munskydden kommer med två utbytbara filter och varje filter består av 5 lager: 
 

 • Yttre PP lager:  Yttre filterlager för en stark struktur.
 • Aktivt Kollager: Reducerar gaser och lukter. 
 • 1a Elektrostatiskt laddade filterlagret: Filtrerar bort större partiklar som PM10, Pollen och allergener
 • 2a Elektrostatiskt laddade filterlagret: Filtrerar bort mindre partiklar som PM2.5, damm och bakterier.
 • Inre PP lager: Inre filterlager med en ultramjuk och hudvänliga material.
Flerlagers filterteknologi som är testat hos RISE i Sverige och visar på 98% skydd mot partiklar ner till en storlek av 0.3μm och 99,99% mot 2.5μm. Urban Air Mask 2.0 är även testad och certifierad för internationella mask standarder så som KN95 likt N95.

Munskydd i olika storlekar för bättre komfort

Vi säljer munskydd hur Airinums Classic Collection i alla storlekar: XS, S, M och L. Hur vet du vilken storlek som passar till dig? Eftersom vikt och storlek på ansiktet hänger ihop väljer du storlek baserat på din vikt. Storlek XS är avsedd för barn eller viktklass mellan 12-30 kg. Därefter bedömer du din storlek enligt följande mått:

 • S = 30-50 kg
 • M = 50-75 kg
 • L = över 75 kg
Storlek: XS 12 - 30 kg

Rekommenderad storlek ögon-hakan distans.
 - Mät från hakan till ögonen. 

 

Rekommenderad storlek / recommended size 

Ögon-haka (cm) 

 Eye-Chin Distance (inches)

XS

Mindre än 8.5 cm 

 Less than 3.3 IN

S

8.6-10.5 cm

 3.4-4.1 IN

M

10.6-11.7 cm

 4.2-4.6 IN

L

Över 11.8 cm

 Over 4.7 IN
 

Skydd - Komfort - Design

Airinums ansiktsmasker kombinerar de viktigaste egenskaperna som ett hållbart munskydd ska ha. Den prisbelönta designen skyddar mot flertalet av de partiklar du stöter på i en vardag i staden samtidigt som den är bekväm och snygg.

Munskydd i svensk design

Alla delar i Airinums masker har utsatts för avancerade tester för att säkerställa deras funktion. Allt från tyget till maskernas filter har testats på RISEs utvecklingscenter i Stockholm. RISE är ett statligt och oberoende forskningsinstitut som bland mycket annat hjälper nystartade företag att testa sina produkter på ett vetenskapligt sätt.

Filtrering i flera steg

Det viktigaste med ett munskydd är förstås dess luftrenande egenskaper och filtret i Airinums masker är vad som ger dem dess unika egenskaper. I munskydd från Airinum filtreras luften i fem steg. Detta filtrerar bort partiklar ned till 0.3 micrometer vilket inkluderar:

 • Gaser och odörer
 • Pollen och andra allergener
 • Damm och bakterier

Testad teknik

Studier har visat att många masker på marknaden fungerar dåligt på grund av att de släpper in luft runt näsan. Därför har man i utvecklingen av Airinums masker lagt särskild vikt just på det området. Airinum designar sina masker med en speciell memory foam som används vid näsan och en klämma som går att justera. På så sätt minimeras läckage. Ytterligare en fördel med lösningen är att du utan problem kan bära glasögon och Airinums masker utan risk för att glasögonen immar igen.

Airinums historia

Airinums historia börjar med att grundaren Alexander flyttar från Sverige till Indien år 2014. Alexander trivdes väldigt bra i Indien och började under sin tid där älska både landets kryddstarka mat och fantastiska invånare. Vistelsen i Indien hade dock inte bara positiva konsekvenser. Indien är tyvärr ett land som är hårt drabbat av luftföroreningar och det var dessa som gjorde att Alexanders astma återigen började göra sig påmind. Detta fick honom att inse att han behövde skydda sig på något vis. Det visade sig snart att det bästa skyddet var att bära en industrimask. Nackdelen var dock att den typen av masker var obekväma att bära samtidigt som deras design lämnade mer att önska.

De här insikterna tog Alexander med sig tillbaka till Sverige där han började diskutera dem med en av sina vänner. Snart landade de i slutsatsen att det vore en bra idé att ta fram en serie ansiktsmasker som kan användas av människor som av en eller annan anledning behöver skydda sig. Antingen på grund av nedsatta immunförsvar, astma eller andra svårigheter. En annan aspekt som fanns med i beräkningarna var världens miljöproblem som på sikt riskerar att försämra luftkvaliteten. Några år senare kunde de hur som helst presentera första upplagan av Airinums munskydd. Idag är de, tack vare sina snygga och praktiska munskydd, ett av de mest framgångsrika företagen inom sin bransch.

 

Recensioner från Airinums kunder: 

⭐ Sheri W.

5,0 stjärnor

Urban-masken är utmärkt. Det har gjort skillnad i min arbetsmiljö och den är inte svår att bära hela dagen.

⭐ Chace C.

5,0 stjärnor

Bra passform. Bra filter. Superbekväma. Massor av justerbarhet så att den passar precis rätt.

⭐ Patrick K. 

5,0 stjärnor

Munskydden är gjorda med utmärkt kvalitet och är bekväma att bära. Ännu viktigare är passformen och i det avseendet är de perfekt.

Våra produkter

Handla

Information