UPP TILL 30% RABATT & KÖP 5, BETALA ENDAST FÖR 4*
  •   FRAKTFRITT ÖVER 799 KR
  •   LEVERANS 1-3 DAGAR
  •   30 DAGARS ÖPPET KÖP
CartDin varukorg är tom!

    support@livehome.se

UPP TILL 30% RABATT & KÖP 5, BETALA ENDAST FÖR 4*
  •   FRAKTFRITT ÖVER 799 KR
  •   LEVERANS 1-3 DAGAR
  •   30 DAGARS ÖPPET KÖP
Botanium växtnäring nutrients Botanium växtnäring nutrients

Växtnäring | Botanium Nutrients 100ml

Botanium Nutrients är helt enkelt en mineralgödning som innehåller spårelement, primära och sekundära näringsämnen som plantorna behöver. Gödningen är flytande och lämplig för alla plantor som odlas i Botanium, oavsett om det är tomater, örter eller annat. Tänk dock på att kontrollera vilken dosering av näringen just din planta behöver. Plantorna mår inte bra av att varken få för lite eller för mycket gödning. Doseringen står på din fröpåse.

En flaska om 100 ml räcker i 12-18 månader för en Botaniumkruka. Gödningen ska användas som gödsling utblandad i vatten och den ska inte användas outspädd. Den är anpassad för inomhusodling i kruka och därför mycket koncentrerad.

 

Förvaring

För att gödningen ska kunna ha allra bäst effekt på dina plantor bör flaskan inte stå direkt i solen. Idealisk förvaringstemperatur är mellan 5-25 grader och vätskan bör förvaras bara i originalförpackning. Den är inte ätbar och bör hållas utom räckhåll för barn och djur.

 

Bruksanvisning

När du ska använda Botanium Nutrients 100 ml behöver du tänka på att den pipett som medföljer är lite mindre än den som följer med krukan. När du ska fylla krukans vattentank får du därför hälla i en extra pipett gödning. Totalt går det åt fem fulla pipetter till en liter vatten.

Vattnet fylls sedan i krukans vattentank och krukan kommer sedan själv att automatiskt bevattna plantan eller örten. När vatten och gödning är påfyllt får växten del av det under flera veckors tid. Om du inte har gröna fingrar eller är orolig för att vattna för lite eller för mycket är det här alltså lösningen för dig.

Du bör undvika att få gödningen i ögonen eller på huden. Om så sker bör du skölja med vatten och om irritationen fortsätter bör läkare kontaktas eftersom att gödningen innehåller kalciumnitrat. Av samma anledning bör vätskan inte heller hällas ut i vattendrag eller i avloppet. Vätskan kan också vara irriterande för huden och det rekommenderas att du använder skyddshandskar när du hanterar den oblandade vätskan. Utspädd är vätskan inte lika irriterande som när den är outspädd.

Gödningen är biologiskt nedbrytbar och den innehåller inte bioackumulerande ingredienser.Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Recensioner
2019-11-14
Senast visade produkter
Andra köpte även
  •   FRAKTFRITT ÖVER 799 KR
  •   LEVERANS 1-3 DAGAR
  •   30 DAGARS ÖPPET KÖP