UPP TILL 30% RABATT & KÖP 5, BETALA ENDAST FÖR 4*
  •   FRAKTFRITT ÖVER 799 KR
  •   LEVERANS 1-3 DAGAR
  •   30 DAGARS ÖPPET KÖP
CartDin varukorg är tom!

    support@livehome.se

UPP TILL 30% RABATT & KÖP 5, BETALA ENDAST FÖR 4*
  •   FRAKTFRITT ÖVER 799 KR
  •   LEVERANS 1-3 DAGAR
  •   30 DAGARS ÖPPET KÖP
Botanium växtlampa, hydroponik lampa, inomhusodling lampa lampa inomhusodling

Växtbelysning - 16W | Botanium

Den här 16W odlingslampan passar i en vanlig E27 sockel och den är perfekt för att planteringar i Botanium ska växa på ett bra sätt. Lampans ljusspektrum är speciellt skapat just för plantor, men trots det är ljuset vitt och neutralt. Ljustemperaturen är 4000 K. Man kan alltså ha lampan över ett bord eller i ett fönster utan problem. Andra odlingslampor tenderar att ha rosa ljus och det kan upplevas jobbigt att titta på

 

Fördelar med att använda odlingsljus

Den här odlingslampan genererar låg värme, vilket gör att plantan inte blir för varm. Värmen är trots det tillräckligt stark att driva upp plantorna på ett säkert och tryggt sätt. Dock bör lampan flyttas uppåt i takt med att plantan växer. Lampan har också en dubbel lins som gör att ljuset blir starkare och mer jämt. Detta medför att plantan växer jämnt och snabbt.

Tack vare att lampan passar i en vanlig sockel behöver du inte heller leta efter en speciell lamphållare. Du behöver inte heller köpa reflektorer eller något annat för att alla löv ska nås av ljuset. Lampan ger nämligen en vid ljusbåge och högt PPF med hela 195 µmol m-2 s-1. Det gör att alla löv nås, inte bara växtens krona.

Du behöver inte heller oroa dig för att byta lampa ofta. Den här odlingslampan håller nämligen i mer än 25 000 timmar i genomsnitt, och om den lyser 15 timmar per dag är det ungefär 5 års användning.

Det du bör tänka på är att placera lampan ungefär 0,5-1 meter från plantan, då ger den som bäst ljus. Om den placeras närmare lampan än så är det stor risk att löven på plantan bränns och det vill man naturligtvis i möjligaste mån undvika.

Lampan har också en mycket praktisk inbyggd timer. Det gör att du aldrig behöver tänka på att tända eller släcka den om du inte vill. På så sätt kan din planta få ljus och mörker även när du inte är hemma. Du kan själv välja om du vill att lampan ska lysa på dagen eller på natten, men med den inbyggda timern är den släckt i nio timmar och tänd i femton.Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Senast visade produkter
Andra köpte även
  •   FRAKTFRITT ÖVER 799 KR
  •   LEVERANS 1-3 DAGAR
  •   30 DAGARS ÖPPET KÖP