UPP TILL 30% RABATT & KÖP 5, BETALA ENDAST FÖR 4*
  •   FRAKTFRITT ÖVER 799 KR
  •   LEVERANS 1-3 DAGAR
  •   30 DAGARS ÖPPET KÖP
CartDin varukorg är tom!

    support@livehome.se

UPP TILL 30% RABATT & KÖP 5, BETALA ENDAST FÖR 4*
  •   FRAKTFRITT ÖVER 799 KR
  •   LEVERANS 1-3 DAGAR
  •   30 DAGARS ÖPPET KÖP

Chilifrön | Botanium

Chili frön - Varför är stark mat nyttigt?

Hetta upp både mat och stämning med chilifrön från Botanium. Chilifrukterna är mycket bra vid matsmältning och sätter samtidigt ordentligt med krydda på en alldaglig maträtt. Tack vare den berömda och klimatsmarta odlingstekniken hydroponik eller hydrokultur med annat namn, kan du skapa smart inomhusodling av chili och piffa upp dina måltider till max. Chili fröna från Botanium ger högkvalitativa plantor som bär mängder av små, söta men heta frukter som du kan plocka av en efter en vid behov. Tillaga en god chili con carne eller ät frukterna som de är om du klarar av hettan. Chiliplantan är lika vacker att beskåda som den är att äta. I påsen från Botanium ingår 6 frön, vilket slutligen ger en planta på upp till en höjd av 40 cm. Chilifrukterna från dessa fröer ger en medelmåttig hetta och vackra, röda frukter att sätta tänderna i.

Gör såhär

Vid inomhusodling av chili bör du ta 3 chilifrön från påsen och strö ut dem i mitten av krukans botten från Botanium. Tryck ned fröna i gödningsmedlet av små leca-kulor ca 1 cm så att de verkligen får chans att rota sig. Det är sedan viktigt att ställa krukan i ett ljust fönster eller förse den med ett växtljus från lampan som du kan hitta i sortimentet som tillbehör. Vänta i ca 5-12 dagar för att se de första fröplantorna växa till sig. Var noga med att droppa i 3-4 pipetter av näringsvätskan vid odling och tillför ytterligare 5-6 pipetter vid nästa påfyllning av vatten för att hålla rötterna i schack.

Chiliplantan kommer att ge ifrån sig små blommor med tidens gång. Dessa är vackra att se men du bör dock avlägsna pollen från den ena blomman till den andra, genom att ta hjälp av en liten borste eller ditt finger. Frukterna kommer att komma upp en efter en och när de är riktigt röda, är de mogna att plockas och ätas.

Chili – en sparsmakad frukt

Det krävs inte mycket chili för att sätta sprätt på en gryta eller soppa. Med det sagt, ger chilifröna från Botanium dig en snabbväxande planta med ljuva frukter som håller sig länge och väl. Många chiliplantor växer upp under ogynnsamma förhållanden, vilket också märks på kvaliteten då frukterna torkar ut alldeles för fort. Med Botaniums chili säger den knallröda färgen och de smakrika frukterna dig allt beträffande kvalitet, och det bästa av allt är att du behöver så lite för att sätta lite eld på din vardagsmat.Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Senast visade produkter
Andra köpte även
  •   FRAKTFRITT ÖVER 799 KR
  •   LEVERANS 1-3 DAGAR
  •   30 DAGARS ÖPPET KÖP