BLACK WEEK - UPP TILL 30% RABATT + KÖP 6, BETALA FÖR 5

  •   FRAKTFRITT ÖVER 799 KR
  •   LEVERANS 1-3 DAGAR
  •   30 DAGARS ÖPPET KÖP
CartDin varukorg är tom!

    support@livehome.se

BLACK WEEK - UPP TILL 30% RABATT + KÖP 6, BETALA FÖR 5

  •   FRAKTFRITT ÖVER 799 KR
  •   LEVERANS 1-3 DAGAR
  •   30 DAGARS ÖPPET KÖP

Basilika frön | Botanium

Basilika fröns egenskaper

Basilika är lika god och väldoftande som den är praktisk. Den är samtidigt vacker att se på när de gröna, spirande bladen tittar upp från krukan. Inne som ute – basilika är en lika populär ört att odla för att äta som att ha som krukväxt i fönstret. Med basilika från Botanium ger du din inomhusodling en spark i rätt riktning. Odla basilika inomhus med fröer från Botanium och ha i sallader, soppor, grytor eller torka den och gör goda teer eller ställ i kryddburkar. Örten är också bra för skönhetsvård, och är således en av de mest mångfacetterade kryddväxter som existerar. Basilikafröna ger plantor på upp till 45 cm. En påse från Botaniums sortiment innehåller 100 frön, och vid varje odlingstillfälle strös ca 5-7 stycken ut i krukan där de sås med hydroponik-tekniken och automatisk bevattning.

Gör såhär

Följ instruktionerna noga när du ska odla basilika inomhus med Botaniums kruka. Sprid ut 5-7 frön och låt de inte täckas av ytterligare gödningsmedel från krukans inre. Istället låter du dem ligga där de är. Tänk på att inte lägga fröna alltför tätt utan lämna mellanrum genom att sprida ut dem i botten. Ställ sedan krukan i ett fönster som ofta har sol eller låt fröna bli belysta med en växtlampa under ca 12 timmar om dygnet. Första gången du börjar så basilika från Botanium, bör du lägga i 2-3 pipetter av näringsvätskan som följer med i kittet, alternativt köps separat. Vid nästkommande påfyllning av vatten bör ca 4-5 pipetter adderas till vattnet så att plantan hålls vid liv på ett ypperligt sätt.

Basilikan kommer att titta upp efter enbart 1-2 veckor och första gången du skördar den bör du endast knipsa av de översta bladen och låta 50 % av plantan vara kvar i krukan för fortsatt odling. Den snabba odlingsprocessen av basilika i stort kommer att påskyndas ytterligare med hydrosystemet, vilket gör att du hålls flytande med basilika året runt.

Boosta din matlagning med kvalitativa basilikafrön från Botanium

Att odla sina växter och örter själv gör dig inte bara stolt – du får även en mer näringsrik slutprodukt som du vet är fri från tillsatser eller bekämpningsmedel. Med Botaniums hydrosystem, slipper du ohyra i jorden, eftersom ingen jord behövs. Du får samtidigt en jämn bevattning vilket leder till en frodande planta som trivs som fisken i vattnet. Resultatet – en vacker och näringsrik kryddväxt som är full av smak och arom.Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Recensioner
2021-01-13
Bästa basilika frön!
Senast visade produkter
Andra köpte även
  •   FRAKTFRITT ÖVER 799 KR
  •   LEVERANS 1-3 DAGAR
  •   30 DAGARS ÖPPET KÖP