UPP TILL 30% RABATT & KÖP 5, BETALA ENDAST FÖR 4*
 •   FRAKTFRITT ÖVER 799 KR
 •   LEVERANS 1-3 DAGAR
 •   30 DAGARS ÖPPET KÖP
CartDin varukorg är tom!

    support@livehome.se

UPP TILL 30% RABATT & KÖP 5, BETALA ENDAST FÖR 4*
 •   FRAKTFRITT ÖVER 799 KR
 •   LEVERANS 1-3 DAGAR
 •   30 DAGARS ÖPPET KÖP

Köp ditt ekologiska & kvalitativa sköljmedel / Mjukmedel hos oss

Sköljmedel tillsätts vid maskintvätt för att göra textilierna mjukare, antistatiska och väldoftande. Tvätta dina kläder med produkter från varumärken som faktiskt tänker på miljön. Här hittar du Sveriges renaste och miljövänligaste produkter för tvätt. Maison Belle, Durance och Washologi. 

Ekologiska sköljmedel

Många hävdar att sköljmedel är dåligt för miljön, och det är sant- om du köper fel varumärke. Därför så underlättar vi för dig som kund, genom att endast samarbeta med ekologiska märken. Hos oss kan du hitta doftande, mjukgörande och miljövänliga sköljmedel från Washologi, Maison Belle och Durance.

Vad är sköljmedel?

Ett sköljmedel (även kallat mjukmedel) är en efterbehandlande produkt som mjukgör dina textilier. Tvättmaskinen brukar ha ett fack, där du doserar ditt sköljmedel. Efter att själva rengöringen av kläderna är klar, så tillsätter tvättmaskinen oftast sköljmedlet automatiskt. Du kan även använda medlet under handtvätt.

Varför bör jag köpa ekologiskt sköljmedel?

Vanliga sköljmedel innehåller ofta skadliga ämnen både för miljön och för dig. Några av de mest förekommande och farliga ingredienserna är:

 • Parabener
 • Fosfater
 • Klorin
 • Bisfenol A
 • Polycyklic Musk

Många med känsligare hudtyper kan även få allergiutslag av icke-ekologiska sköljmedel. Detta beror just på att de innehåller starka ämnen. Parabener kan exempelvis orsaka hormonrubbningar och Polycyklic Musk är dåligt för havslivet.

Om du istället exempelvis införskaffar Washologis "Längtan", så är du garanterad en miljövänlig och väldoftande produkt - som varken ger negativt avtryck på miljön eller din kropp. Vi tror att ekologiska sköljmedel är en bra början på en hållbar framtid. Vår ambition är att öka medvetenheten, utan att ifrånta livets goda kvalitéer - det vill säga, vi vill att du ska kunna fortsätta prioritera doftande textilier, men under hållbara förutsättningar!

Vårt sortiment

Vårt sortiment är brett och ekologiskt. Vi vill att du som kund ska känna dig trygg i vetskapen om att produkterna du får hem är kvalitativa och certifierade. Vi tror på hållbarhet, ekologi och användningen av alternativa produkter som genererar ett bättre klimat. Delar du vår åsikt? Läs nedan om vårt fantastiska sortiment.

Maison Belle

Maison Belles mjukmedel är tillverkat av grönsaker, tro det eller ej. Det mjukgörande och ekologiska medlet lämnar dina kläder följsamma, lättstrukna och med en doft av kanel och jasmin. En flaska räcker till över hundra tvättar! Innehållet är baserat på vatten, katjoniska ytaktiva ämnen och propylalkohol.

 

Durance

Durance mjukmedel är skapat på 90-95% naturliga ingredienser. Produkten har en antikvalstereffekt som även fungerar på lägre vattentemperaturer. Dofterna är även de helt naturliga och kommer från Provence. Du kan välja mellan allt från lime till fräsch bomullsdoft. Lyxigt!

 

Washologi

Washologi är noga med att deras ingredienser är närodlade och ekologiska. De värdesätter en hållbar produktion, där transportsträckan är kort men tillverkningen kärleksfull. Washologis mjukmedel innehåller inga kemikalier - men kan ändå gör under i låga vattentemperaturer.

 

Måste jag använda sköljmedel?

Som tur är finns det inga måsten när det kommer till det mesta i livet. Men när det kommer till sköljmedel så finns det tydliga fördelar om du köper ekologiska sådana. Dina textilier får en mjukhet som du ofta inte kan få på annat håll.
Om du använder dig av våra ekologiska sköljmedel/mjukmedel så kan du förvänta dig dessa resultat:

 • Mjuka, följsamma textilier
 • Textilier som reagerar bättre på strykjärn
 • Doftande textilier både för lakan, kläder och handdukar
 • En positiv verkan på vår miljö!
Våra produkter

Handla

Information