UPP TILL 30% RABATT & KÖP 5, BETALA ENDAST FÖR 4*
  •   FRAKTFRITT ÖVER 799 KR
  •   LEVERANS 1-3 DAGAR
  •   30 DAGARS ÖPPET KÖP
CartDin varukorg är tom!

    support@livehome.se

UPP TILL 30% RABATT & KÖP 5, BETALA ENDAST FÖR 4*
  •   FRAKTFRITT ÖVER 799 KR
  •   LEVERANS 1-3 DAGAR
  •   30 DAGARS ÖPPET KÖP

Linnevatten

Med hjälp av linnevatten kan du njuta av härliga dofter och få allt från plagg till sängkläder att kännas fräscha mellan tvättarna. 

 

VAD ÄR LINNEVATTEN?

En produkt som allt fler upptäcker är linnevatten. Det här hjälper dig att vårda dina plagg, sängkläder och handdukar. Du använder linnespray mellan tvättar för att helt enkelt ge kläderna en känsla av att de är nytvättade. Ett annat alternativ är att tillsätta lite linnevatten i strykvattnet. Linnevatten bidrar inte bara med en god doft utan gör att det inte bildas statisk elektricitet samt mjukgör och tar hand om fibrerna i kläderna.

 

ATT ANVÄNDA LINNEVATTEN UNDER STRYKNING

När du använder linnevattet vid strykning, blir det mer lustfyllt. Linnevattnet minskar även statisk elektricitet och mjukgör och vårdar fibrerna i dina plagg. 
Även om du använder ångstrykjärn, måste ibland tvätten stänkas. Stryk siden mellan en fuktig duk. Läs instruktionerna som följer med strykjärnet, det ena strykjärnet är sig den andra inte likt. Följ strykråden du får, det är väldigt lätt att ha strykjärnet inställt på alldeles förhög tempratur. Börja att stryka kläderna som måste ha låg tempratur. 

 

Tvättar du ofta dina kläder? Sluta upp med det genast!

Av samma anledning som vi inte ska tvätta i för höga temperaturer ska vi heller inte tvätta för ofta. Att tvätta kläderna innebär att fibrerna i plaggen viks, gnuggas slits oerhört snabbt, vilket naturligtvis gör att de till slut går sönder. Enstaka fläckar kan lätt tvättas bort för hand och dålig lukt kan sprayas bort med linnevatten eller om du hänger kläderna på vädring. 

 

 

Fördelar med att använda linnevatten

Utöver att ge dina kläder och textilier en behaglig och fräsch doft, erbjuder linnevatten en rad fördelar. Det hjälper till att bevara textiliernas färger och struktur, samtidigt som det förlänger deras livslängd. Genom att använda linnevatten kan du också minska behovet av att tvätta dina kläder lika ofta, vilket i sin tur minskar deras slitage och sparar på både vatten och energi. Linnevatten är dessutom särskilt användbart för känsliga material som linne och silke, som kan skadas av för frekventa tvättar eller hårda tvättmedel.

Så här använder du linnevatten

Att använda linnevatten är enkelt. När du stryker dina kläder, tillsätt bara en liten mängd i strykvattnet. Du kan också spraya det direkt på kläderna mellan tvättarna för att ge dem en uppfriskande doft. Om du vill använda linnevatten för att fräscha upp ditt hem, prova att spraya det på sängkläder, gardiner eller handdukar. Doften av linnevatten kan bidra till att skapa en inbjudande och avkopplande atmosfär i ditt hem.

Vanliga frågor om linnevatten

1. Vad är linnevatten gjort av?

Linnevatten är en blandning av vatten och eteriska oljor. Olika märken kan ha olika tillsatser, men grundreceptet är alltid detsamma.

2. Kan jag använda linnevatten på alla typer av material?

Ja, du kan använda linnevatten på alla typer av tyger. Det är dock bäst att prova på en liten, dold yta först för att se till att det inte orsakar några färgförändringar eller skador.

3. Kan jag göra mitt eget linnevatten?

Ja, det är faktiskt ganska enkelt att göra ditt eget linnevatten hemma. Du behöver bara vatten, eteriska oljor och en sprayflaska. Blanda bara dina favoriteter bland de eteriska oljorna med vatten i en sprayflaska och skaka väl innan användning.

Våra produkter

Handla

Information