UPP TILL 30% RABATT & KÖP 5, BETALA ENDAST FÖR 4*
  •   FRAKTFRITT ÖVER 799 KR
  •   LEVERANS 1-3 DAGAR
  •   30 DAGARS ÖPPET KÖP
CartDin varukorg är tom!

    support@livehome.se

UPP TILL 30% RABATT & KÖP 5, BETALA ENDAST FÖR 4*
  •   FRAKTFRITT ÖVER 799 KR
  •   LEVERANS 1-3 DAGAR
  •   30 DAGARS ÖPPET KÖP

Eterisk olja från växtriket

Eterisk olja är utvunna beståndsdelar från delar av växter och används ofta i Aroma Diffusers och aromaterapi, tillsättning i hudvårdsprodukter och i vanliga parfymer.

Alla våra eteriska oljor är koncentrerade och består av naturliga ämnen med hög kvalité. Eteriska oljor har många goda effekter på hälsan beroende på vilka beståndsdelar oljorna har. Viktigt att tänka på är att oljorna är starka och man bör ha kunskap om oljorna och vara försiktig vid användandet. I våra Aroma Diffusers rekommenderar vi att prova med 1 droppe, späd ut med ordentligt med vatten. Se till att alla nära och kära, inklusive husdjur trivs med doften / eteriska oljan. 

Vad är eterisk olja?

Eterisk olja härstammar från aromatiska växter som producerar doftande beståndsdelar, de eteriska beståndsdelarna kan tas från frukt, blommor, blad, frön, rötter och bark, alltså från både plantor och träd. De väldoftande beståndsdelarna av växterna har en viktig funktion i ekologiska systemet. Essensen ( beståndsdelarna) drar till sig instekter för att pollinersera ett skydd mot svampangrepp, emot bakterier och skadeinsteker. En eterisk olja är inte fet som till exempel vegatabiliska oljor kan vara, även om den kan tyckas vara trög-flytande. Oljorna är högkoncentrerade delar med stark doft och därför bör oljorna alltid spädas ut innan applicering på hud. 

 

Du rekommenderas att köpa eterisk olja - och välja dofter att varva mellan

Eterisk betyder ”lätt” eller ”luftig”. Eteriska Oljor är anpassade till att skapa en atmosfär med rätt doft som är eteriskt. Aroma Diffusern måste ha några droppar av eterisk olja eller essentiell olja för att avge den doft du sedan får ta del av i hemmet. Förutom endast doft har eteriska oljor egenskaper som lugnar ner tempot.

Du behöver för bra eterisk lavendelolja köpa olika modeller för att hitta din egen doft. Men hur vet man vilken olja som passar när?

Essentiella oljor kommer i en uppsjö av varianter och dofter som lämpar sig till olika tillfällen. Du kan exempelvis prova en aromaolja som är framtagen för att komma i en avkopplande sinnesstämning, medan en aromolja som piggar upp är lite mer frän i doften. Även här som andra produkter går det att köpa eteriska oljor ekologiska. Viss eterisk olja är naturlig medans en annan essential olja är framtagen och skapar sin egen typ av arom.

Det finns dofter som eukalyptusolja, eterisk olja lavendel eller kryddnejlika olja. På så vis kan du i dagsläget finna en myriad av aromer och dofter att friska upp dig och ditt hem med. Lavendel olja eller lavendel eterisk olja är av de mer kända dofter som går att köpa. En av våra favoritdofter är också eterisk olja citron.

Bästa eteriska oljorna är de som du anser ger dig bästa känslan så det spelar ingen roll om du köper billiga oljor så länge du trivs med doften. Du bör för dina eteriska oljor köpa en bra diffuser med ett flertal olika typer av eteriska oljor. Aromaoljor som rosmarin eterisk olja eller eterisk olja ros uppskattas av många. Detta för att ha några att varva mellan och inte tröttna på enstaka dofter. Ofta blir det nämligen lite trist att köra med samma dofter under längre perioder.

Olika tider på dygnet och olika tillfällen fordrar sin egen doft och stämning. Att köpa eteriska oljor upplevs oftast som en rolig process. Vare sig du är ute efter ekologiska eteriska oljor eller köpa eteriska oljor billigt, kommer du njuta av det. Vill du ha en starkare arom i rummet kan du droppa i några extra droppar eller köpa en parfymolja istället för doft olja. Dock är det behagligare om din doftande olja inte blir alltför intensiv, då doftspridaren vanligtvis verkar under en lång tid. Aromen kommer därmed att sprida sig i hemmet ändå utan att du behöver oroa dig.

Du får med eteriska oljor användning av din aroma diffuser på ett obegränsat sätt. Förgyll vardagen med grapefruktolja, eukalyptus eterisk olja eller njut av en vädoftande olja som eterisk citronolja eller citrongräs eterisk olja. Aroma diffuser olja likt olika oljor känns tjockt och drygt.


 

Vad är parfymoljor??

Eteriska oljor extraheras primärt från växter, vilket gör dem till ett naturligt alternativ till syntetiska doftämnen. Eteriska oljor har, förutom behaglig lukt, också lugnande och stressmildrande egenskaper, vilket gör att de är vanligt förekommande i aromaterapi. Eteriska oljor är dessutom väldigt kraftfulla, vilket betyder att du endast behöver tillsätta 1-3 droppar för drygt 8 timmars doftspridning.

Våra produkter

Handla

Information