UPP TILL 30% RABATT & KÖP 5, BETALA ENDAST FÖR 4*
  •   FRAKTFRITT ÖVER 799 KR
  •   LEVERANS 1-3 DAGAR
  •   30 DAGARS ÖPPET KÖP
CartDin varukorg är tom!

    support@livehome.se

UPP TILL 30% RABATT & KÖP 5, BETALA ENDAST FÖR 4*
  •   FRAKTFRITT ÖVER 799 KR
  •   LEVERANS 1-3 DAGAR
  •   30 DAGARS ÖPPET KÖP

Doftspray & Rumsdoft - fräscha upp omgivningen

Doftspray är egentligen ett samlingsord för vätska som doftar gott. Det är oftast inte mer avancerat än så - doftspray är en vätska som kan appliceras på mångt och mycket, och den får det att dofta ljuvligt. Ett exempel på en doftspray kan till exempel vara en parfym. Den specifika doftsprayen vi refererar till i detta fallet är inte riktigt samma sak - man kan istället se det som en typ av parfym för omgivningen. Med hjälp av en doftspray kan man få rum, föremål eller trängda utrymmen att dofta väldigt mycket godare. Principen är väldigt enkel - genom att endast spruta en eller två duttar på det tilltänkta föremålet så fräschar man upp och skapar en symfoni av dofter kring objektet. 


Vad är en doftspray?

En doftspray är precis som det låter - en typ av vätska som doftar gott. Mer specifikt är det en blandning av ingredienser (väldigt ofta kryddor och örter av olika slag) som tillsammans skapar en väldoftande vätska som har flera olika användningsområden. 

Det finns mängder med olika doftsprayer på marknaden idag. De finns i olika former och dofter, och i flertalet olika varumärken. Det finns också många typer av konkurrerande doftföremål. Till exempel kan en doftspray användas istället för doftpåsar, eller doftgranar som finns i bilar. Att dofta gott är sannerligen en eftersträvad konst i Sveriges hushåll, och doftsprayer är ett av tillvägagångssätten för att uppnå ett väldoftande hushåll.

Applicering av doftspray

Det är inte avancerat att dutta på doftspray där man själv anser att det behövs, det är tekniskt sätt bara att spruta vätskan på det tilltänkta området. Det finns dock vissa tips som kan underlätta och förbättra doften, samtidigt som det får sprayen att hålla längre. 

Till en början är det viktigt att inte använda sig av för mycket spray. Doften är väldigt koncentrerad, vilket innebär att det i många fall räcker med mindre mängder för att skapa ett väldoftande område. Istället för att spraya mängder med spray så kan det vara smart att börja med mindre mängder, vänta ett par minuter, för att sedan känna hur väl doften har spritt sig. Om man skulle spraya för mycket på ett och samma ställe så kan det skapa en väldigt stark doft. 

En doftspray behöver inte bara användas i luften - faktum är att det i många fall ger en bättre effekt genom att använda sprayen på olika föremål i huset. Det är vanligt att man sprayar på till exempel gardiner eller kuddar för att skapa en trevlig atmosfär runt dem. Ett annat tips är att använda doftsprayen i lådan med sängkläder - när det är dags att byta sängklädsel kommer den nya att dofta fantastiskt gott, och det kommer bli ett nöje att spendera natten i en väldoftande säng. 


 

Vad är rumsdoft?

Ibland kan du känna att ett rum luktar instängt och kanske till och med lite unket. Då kan en rumsdoft vara räddningen. Rumsdoft hjälper till att snabbt fräscha upp luften i alla rum i ditt hem och du använder det precis när du vill. I dag finns det många olika doftspray på marknaden från varierande märken och med alla möjliga ljuvliga dofter. Tänk på att inte andas in rumsdoften direkt utan att du enbart sprayar ut i rummet.

Man kan se rumsdoft som en typ av nödlösning för hemmet - om det är något rum man snabbt behöver fräscha upp, så kan sprayen göra susen. Genom att enkelt spraya runtom i rummet, och eventuellt på några av föremålen i rummet, så kan man enkelt förvandla det till en mycket trevligare atmosfär. 


 

Våra produkter

Handla

Information