KAMPANJ: KÖP 5, BETALA FÖR 4

 •   FRAKTFRITT ÖVER 799 KR
 •   LEVERANS 1-3 DAGAR
 •   30 DAGARS ÖPPET KÖP
CartDin varukorg är tom!

    support@livehome.se

KAMPANJ: KÖP 5, BETALA FÖR 4

 •   FRAKTFRITT ÖVER 799 KR
 •   LEVERANS 1-3 DAGAR
 •   30 DAGARS ÖPPET KÖP

DOFTPINNAR - EN BEHAGLIG DOFT SOM VARAR LÄNGE

Doftpinnar fyller långsamt ditt hem med en behaglig doft av varmt sommarregn, lugnande lavendel eller fruktiga hallon. Snabbt och enkelt blir doften en naturlig del av din inredning i badrummet, sovrummet, köket eller vardagsrummet. Med våra doftpinnar behöver du aldrig oroa dig för brinnande lågor - placera bara stickorna i oljan och njut.
 

Är du ute efter en fräsch och lätt doft eller kanske en mer djup och mustig variant? Här hittar du vårt sortiment av lyxiga doftpinnar från kända varumärken som Klinta & Co, Yankee Candle, WoodWick, Eluma och K Lundqvist.

 
Produktkategorier
Populära produkter i underkategorierna

 

Hur fungerar doftpinnar?

 

Precis som doftljus så är doftpinnar till för att sprida en härlig och behaglig doft där du önskar. Doftpinnarna fungerar på ett mycket smidigt sätt. Du placerar enkelt de tunna träpinnarna i glasburken fylld med doftolja. Pinnarna som du får med har små kanaler. Dessa suger upp oljan och sprider den jämnt över rummet.  

Du kan enkelt själv bestämma hur intensiv doft du vill ha. Ju färre pinnar du sticker ner i oljan desto svagare doft. Önskar du istället en starkare doft kan du med fördel vända på pinnarna då och då.  

Varför doftpinnar?

Doftljus har länge uppskattats av många. Men de har sina nackdelar. Ett doftljus börjar inte sprida doft förrän det tänts och elden kräver kontinuerlig koll. Till skillnad från doftljus så kräver doftpinnar ingen översyn. Doftpinnarna sprider sin doft jämnt och behagligt även långt efter du satt i pinnarna. De fungerar alltså som ett diskret och säkert alternativ till doftljus. 

Tips! Du vet väl att doftpinnar är en mycket uppskattad present att ge bort. Håller längre än både blommor och choklad. 

Hur länge håller doftpinnarna

Med pinnarna nedstuckna i oljan sprids doften i ungefär 2-6 månader. Den exakta hållbarheten är svår att säga. Den beror ofta på omständigheterna i rummet. Faktorer som luftfuktighet, vinddrag och mängden solljus kan ha en inverkan på doftoljans varaktighet.  
Även antalet pinnar du väljer att använda i doftoljan kommer påverka doftens hållbarhet. 

Handla doftpinnar online

Vi vill att du som kund ska känna dig helt trygg med att handla dina doftpinnar från oss. Därför har vi gjort vårt allra bästa för att på ett utförligt sätt beskriva varje doft och känslan som de förmedlar. På så sätt hoppas vi du kan känna dig trygg med ditt köp trots att du själv ännu inte känt doften.

Det kan vara bra att veta att olika dofter har olika påverkan.

 • Lavendel minskar oro och lugnar nerverna. Denna doft kan hjälpa dig att somna.
 • Vaniljs varma och sensuella doft har en avslappnande effekt.  


Skulle du trots detta inte bli helt nöjd så erbjuder vi alltid 30 dagars öppet köp. På så sätt kan du lätt byta till en ny doft eller få pengarna tillbaka. 

 

Skötselråd doftpinnar / FAQ

 • Vilken doftpinne passar i vardagsrum? Black Champagne är ett utmärkt alternativ för den som söker en mysig och lite gammaldags lukt. Doftpinnarna ger en nyans av läder, kashmir och mysk.
 • Kan man ha doftpinnarna i sovrummet? - Du kan med fördel använda dig av doftpinnar för att fräscha upp ditt sovrum. Tänk bara på att inte ha för uppiggande och friska dofter, så att du kan sova ordentligt. Satsa på lugnare toner som lavendel eller vanilj.
 • Vad ska man tänka på för att öka livslängden? - För att doftpinnarna ska hålla längre är det främst två saker som du ska tänka på. Välj doftpinnar med så låg alkoholhalt som möjligt och undvik att ställa pinnarna där det är mycket rörelse eller drag.
 • Finns det andra skötselråd att tänka på? - Det bekväma med doftpinnar är att du nästan inte behöva göra något alls. Så länge det finns olja kvar i flaskan, så fungerar pinnarna utmärkt. Beroende på vilket märke du väljer är skötselråden olika. Vissa behöver vändas och andra behöver inget underhåll alls.

 

Doftpinnar är ett perfekt alternativ för den som vill ha en fräsch och trevlig doft, t.ex. i utrymmen där man inte har möjlighet att tända levande ljus eller använda sig av en Aroma Diffuser. Doftpinnarna placeras separerade från glasbehållaren med olja och det är först när du sätter i pinnarna i oljan som doften börjar sprida sig. Du väljer själv hur många pinnar du vill använda åt gången, men fler pinnar ger en starkare doft.

Det som är en stor fördel med doftpinnar är att att de inte kräver någon typ av underhållning, men trots det finns det en del saker som man behöver ha i åtanke när man använder sig av dem. För att du ska kunna maximera livslängden på doftpinnarna är det viktigt att du tar hand om dem på rätt sätt. Det kan t.ex. handla om att du bör undvika att sätta doftpinnarna på platser som är dragiga, men även att ha koll på hur hög alkoholhalt pinnarna har. Ju högre alkoholhalt, desto snabbare kommer de också att ta slut. Vill du ha en så lång livslängd som möjligt är det bäst att satsa på doftpinnar med koncentrerad olja.

Variera dofterna

Det är inte i alla rum som man vill ha en kraftfull doft. I utrymmen som kök och sovrum kan det vara skönare med en svagare och mjukare nyans, vilket även passar bra i t.ex. klädkammare och badrum. Med doftpinnar kan du enkelt variera hur mycket du vill att det ska dofta eller vilken typ av doft du vill ha. Genom att plocka bort pinnar blir lukten svagare och genom att lägga till blir den kraftfullare.

En rekommendation är att du vänder på doftpinnarna med jämna mellanrum, t.ex. en gång varannan vecka. På så vis kan du få ut det mesta av dina doftpinnar, utan att behöva köpa nya. När du vänder på pinnarna kommer delen som varit i oljan att bli exponerad och på så vis fortsätta sprida den härliga doften.

 


Vill du veta mer om oss som företag? Klicka HÄR så berättar vi mer. 
 

Våra produkter

Handla

Information