KAMPANJ: KÖP 5, BETALA FÖR 4

  •   FRAKTFRITT ÖVER 799 KR
  •   LEVERANS 1-3 DAGAR
  •   30 DAGARS ÖPPET KÖP
CartDin varukorg är tom!

    support@livehome.se

KAMPANJ: KÖP 5, BETALA FÖR 4

  •   FRAKTFRITT ÖVER 799 KR
  •   LEVERANS 1-3 DAGAR
  •   30 DAGARS ÖPPET KÖP

Doftolja - Vardagslyx till ditt hem

Söker du också lite lyx i vardagen? Vill du skapa en härligt lugnande och positiv atmosfär i ditt hem? Att förvandla hemmet till en avslappnande fristad är faktiskt mycket enklare än vad många tror. Vi på Livehome tror att enkelhet och kvalitet är något man kommer långt med och därför lanserar vi våra nya doftoljor som har förmågan att förändra atmosfären i ditt hem på mindre än 30 minuter.

Erbjudande: Köp 6 doftoljor och betala endast för 5, spara upp till 169 kr!

Produktkategorier
Populära produkter i underkategorierna

Vad är en doftolja?

Ordet doftolja är något som på senare tid kommit att användas för ett flertal olika produkter. Doftoljan är en olja som egentligen är mycket lik en parfym och framställs på ett parfymhus. Oljan kan därför ha en mängd olika dofter, både mer naturliga och specialiserade, vilket innebär att du kan hitta nästintill en myriad av olika dofter. Valet av olja bör naturligtvis bero på ett flertal faktorer, bl.a. vad du själv har för preferenser, men också på hur pass stor yta du vill täcka med hjälp av oljans doft. Om du föredrar en doftolja med en starkare doft bör du välja en parfymolja; den enda skillnaden mellan de två är att parfymoljans doft är mer intensiv. Däremot bör man inte blanda ihop doftoljor med eteriska oljor, som är något helt annat.

 


Vad är en eteriska oljor?

En eterisk olja är ett extrakt från naturen. Dess ursprung kan vara en växt, en blomma, en rot eller något annat, men det är en produkt som härstammar från det gröna. Högkvalitativa oljor framställs organiskt via exempelvis kallpressning och bör vara fria från agrokemikalier (som påverkar vår hälsa negativt) och syntetiska tillsatser (som försämrar oljans kvalitet och terapeutiska effekter). Oljorna används främst i aroma terapi (bl.a. massage) och därför ibland på helt andra sätt än doftoljor. Dessutom är de mycket koncentrerade, vilket kräver att de späds ut med en vanlig olja eller vatten innan de används.

Vilka doftoljor / Eteriska oljor bör jag använda?

Detta beror naturligtvis på vad du önskar uppnå. Om du är intresserad av aroma terapi är essentiella oljor ett perfekt val, eftersom dess naturliga egenskaper kan hjälpa till att förbättra din hälsa. Däremot är det A och O att använda en ekologisk olja av hög kvalitet, eftersom billiga versioner ofta innehåller många tillsatser som avsevärt försämrar oljans helande egenskaper. Genom att andas in de naturlig oljorna kan du bl.a. bekämpa huvudvärk, förkylningar och effektivt rena luften i ditt hem. Däremot avdunstar oljorna relativt snabbt vid kontakt med bl.a. luften och därför kommer de härliga dofterna inte att hålla i sig så länge som man skulle önska.

Om du vill fylla ditt hem med härliga dofter som varar länge bör du istället välja doftoljor. Det är också viktigt att poängtera att doftoljor också kan verka som aroma terapi, men på ett annat sätt. Även om de inte innehåller samma naturliga ingredienser som de eteriska oljorna, så skapar de helt fantastiska dofter av bl.a. lavendel, vilket har en avslappnande och avstressande effekt oavsett varifrån doften kommer. Om du dessutom använder oljorna tillsammans med en aroma diffuser kommer detta även att förbättra luften i ditt hem genom att tillföra fukt. Detta förhindrar bl.a. torr mun och hals, som är vanliga bekymmer när luften är torr.


 

Doftolja / Parfymolja - Varför kallar vi det två olika saker?

Sthlm Fragrance Supplier serie är Parfymoljor men det kallas även enkelt för doftoljor eller arom oljor så därför har vi valt att kalla dem både och här.  Våra parfymoljor tillverkas i vårt parfymhus i Frankrike och har nästintill samma sammansättning som vanlig parfym men innehåller något mer doftämnen då våra parfymoljor ska sprida doft över ett större område och blandas ut med vatten i din Aroma Diffuser. Parfymoljor är starkare än vanliga doftoljor och du behöver därför endast några droppar av vår exklusiva parfymolja för att sprida en fantastiskt doft över ett större område och håller den högsta  kvalité vilket du kan känna på doften. 

Parfymoljor låter oss ta del av en hel upplevelsegalax för våra näsor. De kan erbjuda dofter , blandningar, noter som inte existerar i naturen och låta dig njuta av helt fantastiska doftsammansättningar.  Parfymoljor är dessutom mindre allergi framkallande än eteriska oljor då tillverknings processen tämjer de allergiframkallande egenskaperna. 

Eteriska oljor tillhör kategorin naturliga dofter och är färdigbildade oljor som kommer från olika växtdelar. Äkta eteriska oljor framställs alltid utan några lösnings medel eller andra substanser och används därför inte på samma sätt alltid för att de ska lukta gott. Äkta eteriska oljor ligger på ett mycket högre pris än parfymoljor eller doftoljor. De framställs antingen genom destillation eller kallpressning . Till skillnad från parfymoljor så varierar eteriska dofterna från skörd till skörd eftersom de är naturliga. Eteriska oljor används inte på samma sätt som parfymoljor som är framtagna för att ge en fantastisk doft utan eteriska dofter används ofta inom tex Aroma Terapi och vanligt är att du även han använda dem på huden som inom healing massage osv. 

 

Kvalitén är alltid viktigast!

Kvalitet är det absolut viktigaste i en seriösa parfymtillverkningen och faktum är att det finns bra tillverkare och dåliga tillverkare. Billiga doftoljor har ofta en syntetisk doft som lätt kan skapa huvudvärk vilket är raka motsatsen till en lyxig pafymolja. Detta kan du förutspå redan på pris och ursprung.  Dålig kvalité tar bort hela poängen med en doft då den ska generera ett välmående, en speciell känsla eller tillstånd och ska kunna förändra ett helt rum. Sprids en billig syntetisk doft av dålig kvalité spelar det ingen roll vilken doft du köper då den inte kommer göra någon lycklig. Var noggrann att se vart din Doftolja eller Parfymolja är producerad då det säger mycket om kvalitén bakom. 

Några exempel på dofter och dess inverkan. Vi erbjuder ett stort urval av fantastiska dofter och kommer att utöka sortimentet under 2018. Du kan kategorisera dofter efter vilken effekt du önskar få ut av dem, oavsett hur du använder dem. 

Citrus: 
Välkända för att kunna eliminera oönskad doft såsom matos , rök eller instängda utrymmen. De ger ökat energi och ökad koncentration och en positiv sinnestillstånd. Citrus dofter får oss med andra ord på bättre humör och gör oss gladare. 

Lavendel: 
Erkänt avslappnande doft som är stress reducerande och har en positiv inverkan på humöret. 


Doftolja till Aroma Diffuser:
Aroma oljor liknar sammansatta strukturen som parfymoljor har, men innehåller vanligtvis mer arom för att sprida doften över ett större område. Oljor är mycket mångsidiga och kan blandas för att skapa en egen unik doft.
Vi har flertalet olika varumärken som säljer doftoljor i butiken, bla har vi Sthlm Fragrance Supplier doftoljor, K.Lundqvist Doftoljor, Klinta doftoljor och Durance doftolja. 

Användningsområderna med doftljor och eteriska oljor är många:
Doftoljor kan med fördel används till parfymeringslampor och parfymstenar, aroma lampor, Aroma Diffusers, luftfuktare och egen gjort parfym, schampo, balsam, doftljus. Du kan tillochmed göra dina egna doftpinnar med Klintas doftoljor ifall du köper till deras behållare!

Våra produkter

Handla

Information