JUST NU 15% RABATT PÅ MAISON BELLE
  •   FRAKTFRITT ÖVER 499 KR
  •   LEVERANS 1-3 DAGAR
  •   30 DAGARS ÖPPET KÖP
CartDin varukorg är tom!
JUST NU 15% RABATT PÅ MAISON BELLE
  •   FRAKTFRITT ÖVER 499 KR
  •   LEVERANS 1-3 DAGAR
  •   30 DAGARS ÖPPET KÖP

Doftljus

Doftljus är lätta att älska. Genom att köpa och använda doftljus kan du ta bort odör och njuta av underbara dofter samtidigt som du får en snygg inredningsdetalj i hemmets alla rum.

Vi älskar bra ljus från kända varumärken med hög kvalité - därför hittar du här hundratals doftljus från bland annat Yankee Candle, WoodWick, Klinta och Durance. Vår målsättning är att erbjuda våra kunder de snabbaste leveranserna och det största utbudet av doftljus i Sverige. Har du några frågor eller vill du ha tips om vilket doftljus som passar just dina behov & krav? Vår support svarar alltid snabbt, 7 dagar i veckan över mail.

Allt du behöver veta om doftljus

Doftljus är ett inslag som finns i de flesta svenska hem i dag. Det höjer mysfaktorn i såväl sovrum som vardagsrum och kök. Givetvis passar doftljus inne i badrummet också! Men vad är doftljus för något och finns det olika sorter? Här får du veta mer om doftljus i allmänhet som kan vara bra att ha koll på.

Det här med att placera ut doftljus i hemmet är inte någon nymodighet – snarare tvärtom. Redan för 2000 år sedan användes doftljus och det var helt enkelt vanliga ljus med varierande tillsatser för att få ljusen att dofta gott i stället för att det skulle spridas en lukt av talg. I dag adderas någon form av parfym till ljusen för att det ska bli ett så kallat doftljus. Under 1990-talet blev det allt mer populärt att använda doftljus och intresset håller i sig än i dag.

Några av de mest förekommande dofterna är bland annat lavendel och citrus – dock ska det också tilläggas att du i dag kan hitta doftljus i alla tänkbara och otänkbara varianter och dofter.

Olika sorters doftljus på marknaden

I dag kan du köpa doftljus lite varstans i olika prisklasser. Du kan till exempel handla doftljus som är lite billigare i livsmedelsaffären när du storhandlar om du inte är så petig och sedan finns det mer exklusiva doftljus som är dyrare och då brukar även utformningen på själva behållaren vara något alldeles extra. Om det inte rör sig om doftljus i form av värmeljus, givetvis. Om du köper ett lite finare och dyrare doftljus kan det vara bra att ha i åtanke att det här är känsliga produkter som påverkas av bland annat temperatur och solljus.

Några av de största märken när det rör sig om exklusiva doftljus på marknaden i dag är bland annat:

  • Yankee Candle: En aktör som funnits i över 45 år och levererar doftljus av högsta kvalitet. Därav ett högre pris på produkterna – ljusen köps i fina glasburkar och veken är av 100 procent bomull vilket reducerar sot.
  • Woodwick: Även Woodwick är populär när det gäller doftljus och för en extra mysfaktor är veken tillverkad i trä så att det sprakar härligt när det brinner. De här doftljusen levereras också i eleganta glasbehållare.
  • Klinta: Det här är en svensk producent med ursprung i Skåne. Förutom vanliga doftljus tillverkar Klinta även så kallade massageljus där olja bildas i samband med att ljuset brinner. Oljan kan sedan hällas ut och användas i samband med massage. Alla Klintas produkter är miljövänliga.

Att tänka på med doftljus

När du köper doftljus kan det vara bra att se över innehållet – enligt studier vid University of York har det visat sig att många ljus som har en doft av citrus kan vara skadligt för hälsan. Ämnet som gör att ljuset doftar just citron, limonen, reagerar i kontakt med luft och bildar ett giftigt ämne som heter formaldehyd. Du märker inte av det då det är en färglös gas och stora mängder av den kan framkalla cancer. Därför kan det vara värt att välja ljus med andra dofter än citron. 

Våra produkter

Handla

Information