UPP TILL 30% RABATT & KÖP 5, BETALA ENDAST FÖR 4*
 •   FRAKTFRITT ÖVER 799 KR
 •   LEVERANS 1-3 DAGAR
 •   30 DAGARS ÖPPET KÖP
CartDin varukorg är tom!

    support@livehome.se

UPP TILL 30% RABATT & KÖP 5, BETALA ENDAST FÖR 4*
 •   FRAKTFRITT ÖVER 799 KR
 •   LEVERANS 1-3 DAGAR
 •   30 DAGARS ÖPPET KÖP

Skapa en hemtrevlig känsla med doftljus

Doftljus är lätta att älska. Genom att köpa och använda doftljus kan du ta bort odör och njuta av underbara dofter samtidigt som du får en snygg inredningsdetalj i hemmets alla rum. 

 

Man kan förstå varför doftljus är så populära - de är en oerhört enkel accessoar som man kan placera vart som helst, som dessutom passar in väl. De tar inte bara bort sunken lukt, utan ersätter den istället med fantastiska dofter av alla möjliga slag. Doftljus är enkla att älska, och vi står fast vid att det är en inredningsaccessoar som passar perfekt i alla rum och hus. 

Vi älskar bra ljus från kända varumärken med hög kvalité - därför hittar du här hundratals doftljus från bland annat Yankee Candle, WoodWick, Klinta och Durance. Vår målsättning är att erbjuda våra kunder de snabbaste leveranserna och det största utbudet av doftljus i Sverige. Har du några frågor eller vill du ha tips om vilket doftljus som passar just dina behov & krav? Vår support svarar alltid snabbt, 7 dagar i veckan över mail.


Vad är egentligen ett doftljus?

Det är inte helt ovanligt att ett hem idag innehåller minst ett doftljus - det sprider en underbar doft som verkligen återspeglar en trevlig hemkänsla. Doftljus är i grund och botten exakt vad det låter som - en typ av levande ljus, som innehåller någon typ av parfym som ska sprida en väldoftande lukt. Faktum är att doftljus har funnits med längre än vanliga ljus - i över 2000 år har man kunnat ta del av deras behagliga egenskaper.

Till en början användes dock doftljus till ett helt annat syfte - man använde de för att få bort lukt av talg och djur, som oftast uppkom vid ljusproduktion. Ljusen som vi känner igen dem idag har används sedan tidigt 50-talet, och intresset ökar hela tiden - idag är produkten populärarare än någonsin. 

Doftljus i olika former

Doftljus finns i en mängd olika former och lukter. Det är nästan bara fantasin som begränsar möjligheterna - om det är en speciell typ av lukt man är ute efter är det fullt möjligt att det finns ute på doftljusmarknaden. Några av de vanligast förekommande dofterna är bland annat lavendel, vanlilj och citrus. Detta är även dofter som återkommer i liknande doftbaserade produkter som tvättmedel och dylikt. 

Det erbjuds inte bara en mängd olika dofter på de tusentals doftljus som finns tillgängliga, det finns även i olika former. Eftersom att det idag är en såpass populär hemaccessoar så är många doftljus väldesignade för att passa in i samtliga rum i bostaden. Det finns i allt ifrån glasbehållare som likar vanliga dricksglas, till modernt designade hållare som inte liknar något man tidigare har sett. Det vanligaste, med tanke på att det är standardformen för den största leverantören Yankee Candle, är en typ av genomskinlig glasskål. 

Varumärken som tillverkar doftljus

Det finns en mängd olika varumärken som tillverkar doftljus. Eftersom att de är en såpass populär produkt kan man alltid förvänta sig ett stort utbud av olika typer av doftljus. Några av de vanligaste varumärkena som förekommer i doftljussammanhang är bland annat:

 • Yankee Candle: världens största doftljusleverantör. Med snart 50 års erfarenhet så är det en av de äldsta aktörerna på marknaden. De erbjuder ett brett sortiment av doftljus till premiumpris i över 50 länder.  
 • WoodWick: om man letar efter helhetsupplevelsen kan WoodWick vara ett bra alternativ. Deras exklusiva trä- och glasbehållare avger en riktig premiumkänsla.
 • Klinta: en svensk tillverkare med säte i Skåne. Klinta erbjuder inte bara doftljus, utan även "massageljus" som bildar olja i samband med att ljusen brinner. 

Detta är bara få att de varumärken som tillverkar doftljus - ta del av dessa och många fler i vår webbshop. 

Allt du behöver veta om doftljus

Doftljus är ett inslag som finns i de flesta svenska hem i dag. Det höjer mysfaktorn i såväl sovrum som vardagsrum och kök. Givetvis passar doftljus inne i badrummet också! Men vad är doftljus för något och finns det olika sorter? Här får du veta mer om doftljus i allmänhet som kan vara bra att ha koll på.

Det här med att placera ut doftljus i hemmet är inte någon nymodighet – snarare tvärtom. Redan för 2000 år sedan användes doftljus och det var helt enkelt vanliga ljus med varierande tillsatser för att få ljusen att dofta gott i stället för att det skulle spridas en lukt av talg. I dag adderas någon form av parfym till ljusen för att det ska bli ett så kallat doftljus. Under 1990-talet blev det allt mer populärt att använda doftljus och intresset håller i sig än i dag.

Några av de mest förekommande dofterna är bland annat lavendel och citrus – dock ska det också tilläggas att du i dag kan hitta doftljus i alla tänkbara och otänkbara varianter och dofter.

Olika sorters doftljus på marknaden

I dag kan du köpa doftljus lite varstans i olika prisklasser. Du kan till exempel handla doftljus som är lite billigare i livsmedelsaffären när du storhandlar om du inte är så petig och sedan finns det mer exklusiva doftljus som är dyrare och då brukar även utformningen på själva behållaren vara något alldeles extra. Om det inte rör sig om doftljus i form av värmeljus, givetvis. Om du köper ett lite finare och dyrare doftljus kan det vara bra att ha i åtanke att det här är känsliga produkter som påverkas av bland annat temperatur och solljus.

Några av de största märken när det rör sig om exklusiva doftljus på marknaden i dag är bland annat:

 • Yankee Candle: En aktör som funnits i över 45 år och levererar doftljus av högsta kvalitet. Därav ett högre pris på produkterna – ljusen köps i fina glasburkar och veken är av 100 procent bomull vilket reducerar sot.
 • Woodwick: Även Woodwick är populär när det gäller doftljus och för en extra mysfaktor är veken tillverkad i trä så att det sprakar härligt när det brinner. De här doftljusen levereras också i eleganta glasbehållare.
 • Klinta: Det här är en svensk producent med ursprung i Skåne. Förutom vanliga doftljus tillverkar Klinta även så kallade massageljus där olja bildas i samband med att ljuset brinner. Oljan kan sedan hällas ut och användas i samband med massage. Alla Klintas produkter är miljövänliga.

Att tänka på med doftljus

När du köper doftljus kan det vara bra att se över innehållet – enligt studier vid University of York har det visat sig att många ljus som har en doft av citrus kan vara skadligt för hälsan. Ämnet som gör att ljuset doftar just citron, limonen, reagerar i kontakt med luft och bildar ett giftigt ämne som heter formaldehyd. Du märker inte av det då det är en färglös gas och stora mängder av den kan framkalla cancer. Därför kan det vara värt att välja ljus med andra dofter än citron. 

Våra produkter

Handla

Information