UPP TILL 30% RABATT & KÖP 5, BETALA ENDAST FÖR 4*
 •   FRAKTFRITT ÖVER 799 KR
 •   LEVERANS 1-3 DAGAR
 •   30 DAGARS ÖPPET KÖP
CartDin varukorg är tom!

    support@livehome.se

UPP TILL 30% RABATT & KÖP 5, BETALA ENDAST FÖR 4*
 •   FRAKTFRITT ÖVER 799 KR
 •   LEVERANS 1-3 DAGAR
 •   30 DAGARS ÖPPET KÖP

Maison Berger Paris | Doftlampa, Katalytiskt doftlampa och Doftolja

Om du vill ha en riktigt härlig doftlampa med lyxiga dofter är det varumärket Maison Berger Paris du letar efter. Här får du de renaste dofterna och de bästa doftlamporna som tillverkats av högsta kvalité. 

Samtliga dofter har tagits fram av franska parfymmästare för att du verkligen ska kunna njuta ordentligt. De olika dofterna har hämtat inspiration från saker som känslor, minnen, resor och natur.
 

För att du ska kunna finna den doft du gillar allra mest är Perfume Berger-kollektionen indelad i olika färger som alla står för skilda teman och känslor. De här färgerna är:

 • Blå - mjuka, uppfriskande och rena dofter
 • Grön - fräscha havsdofter som ger en härligt uppfriskande känsla
 • Gul - aromatiska och fruktiga dofter. Passar den som gillar sötma och lite mer intensiv känsla
 • Rosa - mjuka och sensuella blomsterdofter
 • Brun - kryddiga, söta dofter som påminner om Orienten
 • Röd - generösa, mjuka och varma dofter
 • Funktionell blå - neutraliserande och lugnande doft

 

Så här fungerar Maison Berger Doftlampa

I lampans katalysator produceras värme som sedan lockar till sig och oxiderar alla bakterier och illaluktande partiklar som finns i luften. Den höga värmen gör att molekylerna inte kan uppstå igen och lukten håller sig borta. Samtidigt sprids den önskade parfymdoften behagligt i rummet utan att doften blir för stark. Efter bara 20 minuters användning kommer luften i ett rum på åtta kvadratmeter att vara härligt ren och parfymerad i flera timmar.

Så här gör du

Fyll din doftlampa till två tredjedelar med önskad parfym. Placera sedan lampans brännare i lampan, och låt veken dra i ungefär 20 minuter innan den tänds första gången. När veken tänds kommer det att vara alkoholen i parfymen som brinner. Om veken inte har hunnit suga upp tillräckligt kommer den att slockna och parfymen sprids inte om värmen inte når upp till brännaren.

När veken har fått dra tänder du brännaren med en tändare och avvaktar i två minuter. Efter det kan du blåsa ut den tända lågan. Brännaren uppnår 500 grader, och sin arbetstemperatur på den här tiden och då aktiveras katalysatorns effekt. Lampan kommer nu att dra till sig bakterier och partiklar. Sätt på lampans överdel, och ha den tänd så länge du vill. När du känner att omgivningen är fräsch och doftar gott sätter du på locket för att stänga av doftlampan. Om locket inte sätts på gör det inget. Lampan fortsätter att sprida doft och rengöra luften så länge det fortfarande finns vätska kvar i lampan.

Om det finns vätska kvar i lampan nästa gång du vill använda den behöver du inte låta veken dra. Om du vill ha samma doft fyller du bara på i behållaren. Om du önskar byta doft häller du tillbaka den kvarvarande parfymen i flaskan. Om du vill neutralisera rummet och lampan mellan dofterna fyller du lampan med ungefär en centimeter av den neutraliserande blå vätskan. Du tänder sedan lampan som vanligt och låter den vara igång en stund för att också veken ska bli av med tidigare dofter. Sedan kan du fylla på med ny doft igen.

Om du tycker att doften av en viss parfym är för stark kan du enkelt spä ut den med den neutraliserande vätskan. Du bör dock inte använda någon annan typ av parfym än Maison Berger Paris.

Historia

Den första lampan med katalysator tillverkades av Maurice Berger och lanserades år 1889. Berger var kemist och hade som avsikt att lampan skulle rena sjukhus med mera från bakterier. År 1898 patenterades lampan i Paris och den marknadsfördes först för sjukhus och andra platser där hygienen var viktig att tänka på.

Under 1930-talet slog sedan doftlampan igenom bland vanliga konsumenter och kändisar vallfärdade till Paris för att köpa lampan. I dag säljer man ungefär 800 000 lampor samt fem miljoner liter doftolja varje år.

Våra produkter

Handla

Information