UPP TILL 30% RABATT & KÖP 5, BETALA ENDAST FÖR 4*
  •   FRAKTFRITT ÖVER 799 KR
  •   LEVERANS 1-3 DAGAR
  •   30 DAGARS ÖPPET KÖP
CartDin varukorg är tom!

    support@livehome.se

UPP TILL 30% RABATT & KÖP 5, BETALA ENDAST FÖR 4*
  •   FRAKTFRITT ÖVER 799 KR
  •   LEVERANS 1-3 DAGAR
  •   30 DAGARS ÖPPET KÖP

Aromalampa med värmeljus

Aromalampor finns i många olika utföranden. Vad de har gemensamt är att de kan användas för eteriska oljor, doftoljor och doftvax. En aromalampa består i de flesta fall av två delar. Det vanligaste är att ljus- och värmekällan är ett vanligt värmeljus som du placerar i lampans undre del. Ovanför den brukar det finnas en eller två behållare. I vissa fall är det en behållare där du fyller i vatten, med eller utan doftolja eller eterisk olja. Ibland är det två behållare där den ena ska användas för vatten och den andra för olja eller doftvax.

  • Är bra för andningen i och med att de höjer luftfuktigheten vilket är bra för luftvägarna, framför allt när det är kallt.
  • Är en stämningshöjare som ger ditt hem en lugn och fridfull atmosfär.
  • Om du använder eteriska oljor kan du dra nytta av oljornas hälsofrämjande fördelar.

Höj stämningen och luftkvaliteten

Den mest omedelbara effekten av en aromalampa är att den höjer stämningen. Eftersom de oftast används med värmeljus utgör de en mysig ljus- och värmekälla. Samtidigt ger eteriska oljor en trevlig doft i hemmet, utan att vara för påträngande. Aromalampor används dock inte bara för mysfaktorns skull. Eteriska oljor anses ha en mängd välgörande effekter på oss människor. Många oljor innehåller ämnen som anses ha positiv inverkan både på vårt fysiska och mentala tillstånd. I de flesta fall har de antiinflammatoriska, antibakteriella och antiseptiska egenskaper. Det gör att om du tänder aromalampan dagligen så ger du också ditt immunförsvar en liten daglig boost. Du får helt enkelt en del av de här effekterna via inandningsluften.

Det räcker med väldigt lite eterisk olja

Eteriska oljor är dessutom otroligt dryga. Det krävs i regel inte mer än ett fåtal droppar i en ganska stor mängd vatten för att du ska kunna dra nytta av oljornas välgörande egenskaper. När det gäller dofter är utbudet enormt. Du kan hitta doftoljor som får ditt hem att dofta pepparkaka såväl som lavendel och eukalyptus. Alla doftoljor har däremot inte de välgörande egenskaper som eteriska oljor har. För att en olja ska vara välgörande krävs det att du väljer en som består av 100% naturliga ingredienser och som är tillverkad av en råvara som har erkänt positiv inverkan på oss människor.

Aromalampor - prisvärda stämningshöjare

Aromalampan i sig är sällan dyr. Du kan i och med det kombinera flera för att förstärka känslan i olika rum med olika doftoljor. Till exempel kan du ha en aromalampa i hallen med en inbjudande doft, en i badrummet som ger en ren och frisk känsla och ytterligare en i sovrummet som ger lugn och ro. Med det sagt finns det även dyrare varianter, så kallade "diffusers". De drivs av elektricitet och brukar ha en hel del extrafunktioner. Med en elektronisk diffuser kan du exempelvis ställa in en timer så att apparaten sätts på eller stängs av automatiskt vid givna tidpunkter. I och med det går det att ställa in duffusern på att sättas på automatiskt en stund innan du brukar komma hem från jobbet och stängas av en stund efter att du vanligtvis somnat.

 

 

Aroma Diffuser Bäst i Test

Har du tänkt på hur doft påverkar oss? Doft kan få oss att känna lugn, harmoni och även få oss att uppleva minnen. Det är därför det är så lyxigt att omge sig med underbara dofter i sitt hem. Våra aromalampor för ljus har alla en vacker design och ger dig möjlighet att enkelt byta doft efter humör. Visste du att de eteriska oljorna som används i lamporna dessutom kan ha en välgörande effekt för hälsan och förbättra luftkvaliteten? Vi har valt ut våra tre favoriter bland våra aromalampor så att du enkelt kan hitta en som passar dig.

1. Aromalampa från K.Lundquist

Den här aromalampan avsedd för vaxkakor är verkligen något alldeles extra med sin stilrena design. Lampan är tillverkad av smakfullt svart trä och har en vit porslinsbehållare för att placera vaxkakan i. Den kommer dessutom i en snygg box som gör den utmärkt att ge bort i gåva till någon du tycker om. I sortimentet hittar du ett brett urval av vaxkakor av hög kvalitet så att du kan byta efter humör. Vad sägs om ett hem som doftar lyxigt hotell eller spröd lilja?

2. Aromaburner L från Sthlm fragrance supplier

Den här aromalampan är tillverkad i ett stycke och har en mycket vacker organisk form, något som gör att den passar in i de flesta hem och tillsamman med många olika stilar. Lampan används tillsammans med ett värmeljus och har en fördjupning i toppen i vilken du droppar i din valda doftolja. Ett stort plus är att den sprider doften effektivt och att inte många droppar olja behövs för att fylla hemmet med väldoft. I sortimentet hittar du även ett brett urval av passande oljor oavsett om du gillar de lätta och rena eller de lite tyngre dofterna.

3. Aromaburner M från Sthlm fragrance supplier

Letar du efter en diskret men ändå vacker aromalampa? Då rekommenderar vi Aromaburner M från Sthlm fragrance supplier. Denna aromalampa är tillverkad i vitt porslin och har en droppformad design. Vi vill även ge ett stort plus för att den kommer i en så vacker ask och därför fungerar utmärkt att ge bort i gåva. Den här lampan är främst avsedd för dig som föredrar att bränna oljor. Du placerar helt enkelt ett värmeljus i den undre delen av lampan och fyller den övre skålen med vatten för att sedan droppa i lite olja. En underbar väldoft kommer nu snart att sprida sig i ditt hem. I vårt sortiment finns många passande oljor att använda tillsammans med den här aromalampan.

Våra produkter

Handla

Information