Vi hoppas att vi kan bidra med glädje till ditt hem. Vår onlinebutik har öppet som vanligt!
 •   FRAKTFRITT ÖVER 599 KR
 •   LEVERANS 1-3 DAGAR
 •   30 DAGARS ÖPPET KÖP
CartDin varukorg är tom!

    support@livehome.se

Vi hoppas att vi kan bidra med glädje till ditt hem. Vår onlinebutik har öppet som vanligt!
 •   FRAKTFRITT ÖVER 599 KR
 •   LEVERANS 1-3 DAGAR
 •   30 DAGARS ÖPPET KÖP

Aroma diffuser | Förvandla ditt hem till en väldoftande oas | Fri frakt

Svensk återförsäljare av Aroma diffuser, Doftspridare, Aroma lampor och luftfuktare

Aroma diffuser är något som blivit allt vanligare i de svenska hemmen. De flesta av oss är måna om att göra våra hem till lugna och fridfulla oaser som inte bara är rätt inredda och dekorerade, utan som samtidigt har det där lilla extra. Doftljus, doftpinnar och eteriska oljor är populära val för många som vill förstärka känslan av lugn och positiv energi som vi så gärna vill uppleva hemma, men nu har en ny produkt tagit sig in på den svenska marknaden - aroma diffusern. Vad en aroma diffuser är och vilka fördelar det finns med att använda en sådan ska vi klargöra nedan. När du köper en Aroma Diffuser från oss, får du alltid fri frakt på din order. 


Aroma Diffuser - Skapa en väldoftnade oas snabbt och enkelt med 

När du vill ge ditt hem en uppfriskande doft och samtidigt ställa en vacker inredningsdetalj i hyllan eller på bordet, är Aroma Diffuser den ultimata prylen som gör sig bra både framåt kvällskvisten eller mitt på dagen för att pigga upp eller lugna ned. Med en praktisk och inspirerande LED-ljusfunktion som kan ställas in i olika färger och därmed anpassas till en viss doft, blir Aroma Diffuser snabbt en uppskattad dekoration och doftspridare i hemmet. Det är enkelt och behändigt att styra diffusern, då du med något eller några knapptryck på framsidan kan växla mellan 7 skiftande färgnyanser eller fixera den i en färg eller utan ljus samtidigt som den avger sin underbara doft. Med samma knapp stänger du sedan av din diffuser. Aroma lampan är således en upplyftande designpryl som alltid ser till att ditt hem doftar som himmelriket.
 

Vilka är de största fördelarna med en Aroma Diffuser?

Förutom att skänka liv och trevliga dofter till ditt rum, är diffusern en luftfuktare som helt enkelt förändrar den befintliga luften till det bättre och tillför fukt, vilket kan vara skönt i torr luft eller när du kommer in från den torra kylan en kall vinterdag. Trots att det är en gråmulen dag ute, ljusar diffusern upp stämningen med sina skiftande färger och avlägsnar andra ovälkomna dofter i hemmet på ett diskret sätt.

En ytterligare fördel är att den helt enkelt är en form av aromaterapi i tekniskt utförande som lugnar ned ditt sinne om du känner dig stressad, orolig eller bara vill komma i rätt stämning.

Förhindrar influensavirus att spridas i hemmet

Aroma Diffuser / luftfuktaren är således ett hjälpmedel mot dålig luft, samtidigt som den är en avstressande hjälpreda i vardagen. Som grädde på moset ger den även ditt hem / kontor bättre luftfuktighet, högre luftfuktighet kan förhindra influensavirus att spridas i rummet.

 

En äggformad design som gör sig bra i alla lägen

Med en oval och äggliknande form och ett stilrent yttre, smälter denna doftspridare in i vilken miljö som helst. Det eleganta utseendet i marmorerat mönster eller enfärgad ton är både vackert att beskåda och doften som på ett diskret sätt kommer ut ur den, får hela rummet att vakna till liv på ett behagligt sätt. Med de intelligenta och praktiska måtten på 18,2 cm i höjd och 13,5 cm i bredd, tar lampan varken upp för mycket plats eller gör sig osynlig i hyllan. Diffusern är inte utrustad med ett flertal knappar – det finns enbart en som är belägen på lampans framsida och med vilken du styr dofterna och ljusen. De olika ljuslägena kan skifta i rofyllt tempo men kan även ställas in så att ett ljusläge förblir stilla tills du ändrar det. Lättskött, behändigt och smart!

 

Val av eteriska oljor

Aroma Diffusern måste ha några droppar av eterisk olja eller doftolja för att avge den doft du sedan får ta del av i hemmet. Men hur vet man vilken olja som passar när? Eteriska doftoljor kommer i en uppsjö av varianter och dofter som lämpar sig till olika tillfällen. Du kan exempelvis prova på en olja som är framtagen för att komma i en avkopplande sinnesstämning, medan en olja som piggar upp är lite mer frän i doften. Många av dofterna är naturliga, medan andra är framtagna och skapar sin egen typ av arom. På så vis kan du i dagsläget finna en myriad av aromer och dofter att friska upp dig och ditt hem med.

När du köper din diffuser kan det vara värt att införskaffa ett flertal olika typer av eteriska oljor för att ha några att varva med. Ofta blir det nämligen lite trist att köra med samma hela tiden, då olika tider på dygnet och olika tillfällen fordrar sin egen doft och stämning. Vill du ha en starkare arom i rummet kan du droppa i några extra droppar eller köpa en parfymolja istället. Dock är det behagligare om doften inte blir alltför intensiv, då doftspridaren vanligtvis kommer att verka en lång tid. Aromen kommer därmed att sprida sig i hemmet ändå utan att du behöver oroa dig.

Aroma Diffuser - så fungerar den väldoftande lampan

Med en tidlös design och en härlig doft kan Aroma Diffuser ge dig en bättre inomhusluft. Maskinen går även under namn som oljediffuser, olje lampa eller aroma lampa och är en tystlåten och behändig maskin som blandar vatten och eteriska oljor som sedan omvandlas till en ånga. Det spelar ingen roll om du vill förbättra torr luft i ditt vardagsrum, på arbetsplatsen eller i sovrummet. Eftersom lampan är så otroligt tystlåten kan du med fördel placera den i alla möjliga utrymmen. Befinner du dig i ett helt tystlåtet rum kan du däremot höra ett svagt kluckande, vilket uppstår när bubblor i maskinen bildas. Du kan däremot känna dig helt säker på att du slipper brummande eller andra brusande ljud som stör din sömn, vardag eller ditt arbete. Efter en påfyllning med både vatten och eterisk olja kan Aroma Diffuser hålla upp till hela 24 timmar, utan att du behöver avbryta för att fylla på.


Skötselråd: 
 

Gör så här:

Var varsam med din Aroma Diffuser, Glasägget är tillverkad i vackert handblåst glas och sitter inte ihop med vatten basen utan du lyfter av glasägget samt inner kåpan för att fylla på med vatten. Innan du använder din Aroma Diffuser så läs alltid igenom manualen. 

 • Sätt Aroma Diffuser på ett platt underlag så den ej står lutad.
 • Lyft av Glasägget och den skyddande plastkåpan från vattenbasen.
 • Addera vatten (100 ml) med en tillbringare i vattenbehållaren upp till maxlinjen.
 • För doft , addera 1-3 droppar doftolja från vår serie exklusiva doftoljor. 
 • Sätt tillbaka plastkåpan på vatten basen och därefter glasägget i skåran i vattenbehållaren. 
 • Var noggrann det inte är en glipa mellan vattenbehållaren och glasägget.
 • Klicka igång med knappen och välj mellan olika funktioner. 
 • Låt stå, behövs ej stängas av utan stängs av automatisk när vattnet har dunstat.
 • Obs, var noggrann att vatten ej kommer in genom luftutsläppe

 

Vad krävs för att Aroma Diffusern ska fungera?

För att få doft lampan att avge sin arom, krävs det enbart vatten och en eterisk olja eller doftolja som du väljer ut. Diffusern är utrustad med en vattenbehållare i vilken du häller i 100 ml vatten och spär ut med 1-3 droppar av den inköpta oljan. Vätskan förser sedan ditt rum med en rogivande doft i upp till 10 timmar, innan du behöver förse behållaren med ny vätska som blir till ånga. För att spara på vätskan kan du antingen reglera doft lampan själv eller ställa in den på automatiskt läge där den stängs av efter ca 10 timmar. En Aroma Diffuser har en livslängd på drygt 3000 timmar, vilket gör att du kommer få många härliga stunder och doftförnimmelser som etsar sig fast i både rummets väggar och i ditt eget sinne.

En säker och trygg doftspridare

Säkerheten är otroligt viktig när man använder sig av en produkt som denna. En mycket vanlig fundering är om man behöver befinna sig på plats under alla de 24 timmar som diffusern står på, men så är inte fallet med Aroma Diffuser. Här finns det ingen risk för att maskinen ska kunna överhettas eller ta någon form av skada när innehållet har tagit slut. Din lampa kommer snabbt och enkelt att stänga av sig själv när all olja och allt vatten har avdunstat. Det betyder att du med fördel kan starta igång maskinen innan du beger dig av till jobbet och sedan ha ett fräscht och väldoftande hem när du kommer hem.

Hur är det då med läckage? Är du orolig för att maskinen ska läcka och möjligtvis förstöra en möbel eller orsaka vattenskador? Nu är det slut på oron. Du kan känna dig 100 % säker på att lampan har ett 100 % säkert skydd som förhindrar att maskinen läcker. Du bör dock alltid försäkra dig om att aroma lampan befinner sig på ett rakt underlag och att den inte står lutad eller ligger ner. Ett visst läckage kan uppstå om du placerar "ägget" felaktigt i skåran. Du kan säkerställa att ägget sitter på plats genom att kontrollera att ägget är kant i kant med vattentanken. Det ska ej finnas några glapp, då detta annars kan orsaka problem när bubblorna sätter igång.

För att din lampa ska kunna fungera och hålla sig fräsch längre är det viktigt att du tar hand om den. Du bör alltid förse maskinen med frisk vatten och detta är extra viktigt om du väljer att byta doft på oljan. När vattnet ska bytas häller du ut det gamla genom utsläppet som sitter på andra sidan av luftinsläppet. På så sätt skadar du inte din maskin. Aroma Diffuser kan enkelt skruvas isär för att rengöras, men kom ihåg att alltid läsa manualen innan användning och hantera maskinen varsamt.

 

Många hälsofördelar

Den vanligaste anledningen till att använda denna diffuser är för att se till så att hemmet eller arbetsplatsen har en jämn luftfuktighet. Det är inte bara dina luftvägar som mår bra av detta, utan även växter, hud, hår och till och med möbler.

Naturligtvis finns det många andra fördelar med att använda en Aroma Diffuser. Är du överkänslig mot parfymer, men ändå vill ha ett väldoftande hem, så är detta ett självklart val. Du får själv bestämma vilken typ av eterisk olja som du vill använda sig av och många allergiker menar att de inte känner av oljorna på samma sätt. Även valet av olja kan vara av betydelse för din hälsa. Vissa dofter fungerar nämligen uppiggande eller avslappnande, medan andra dofter faktiskt kan påverka den mentala hälsa riktigt positivt.

 

Välj en Aroma Diffuser som passar dig

Aroma Diffuser finns i många olika färger och utseenden. Det smidiga här är att du inte behöver spendera timmar på att leta efter en butik som erbjuder en maskin i just den färg du vill ha, utan Armoa Diffuser kan faktiskt ändra färg och utseende helt efter dina egna önskemål. Genom ett enkelt knapptryck kan du själv välja i vilken kulör som du vill att din Armoa Diffuser ska ha. Hela 7 stycken finns att välja mellan. Det betyder att du har möjlighet att anpassa maskinen efter vilket rum den ska stå i, t.ex. rosa i ett barnrum eller diskret vit på ett kontor.

Starka färger och ljus är dock inte något som passar alla i smaken och därför kan du också välja att ta bort belysningen helt och endast använda dig av en funktion som ger mist - perfekt för kvällarna när man vill varva ner eller t.ex. i sovrummet där ljus kan vara avgörande för hur bra sömn man får. Den långa sladden på 1 1/2 meter gör att du med fördel kan koppla in den i ett vägguttag och sedan placera maskinen där du själv önskar.

 

Vilka synonymer används för denna produkt?

Det finns flera ord för denna innovativa produkt. Det som används mest är Aroma Diffuser, Doftspridare, doftlampa, Aroma lampa. Dessa ord är vanliga synonymer inom kategorin och kan vara bra att känna till. 

 

Vad är en Aroma Diffuser?

En doftspridare, eller en alternativ luftfuktare som det också kallas, används tillsammans med essentiella oljor för att skapa en härlig doft och förbättrad luftfuktighet i hemmet. Du väljer själv vilken olja du tycker om beroende på vilken effekt du vill uppnå och därefter kommer din doftspridare att utsöndra oljan, så att du får en härlig doft i rummet. Bland de stora favoriterna finns oljorna med doft av lavendel (för en lugnande effekt och minskad stress), citrusfrukter (för extra energi) och eukalyptus (som neutraliserar patogener i luften). Oavsett vilka oljor du föredrar kan en Doft spridare definitivt förändra atmosfären därhemma.


Hur fungerar denna innovation?

Som redan nämnts används en doftspridare tillsammans med essentiella oljor; antingen en åt gången eller en blandning som du väljer själv. När du hällt ett par droppar i vattenbehållaren kommer din doftspridare att börja utsöndra oljan genom att diskret utsöndra små mängder åt gången. Oljan sprejas ut som en liten dimma och när den blandas med molekylerna i luften kommer du att kunna uppleva oljornas härliga effekt. Eftersom en Aroma Diffusor inte behöver värme för att utsöndra oljorna, innebär det också att oljornas kvalitet inte försämras genom processen. Dofterna kommer utan tvekan att förgylla ditt hem och kan få dig mer avkopplad och energisk. Du kommer med all sannolikhet dessutom uppleva att luften i ditt hem känns bättre och bekymmer som du eventuellt upplevt tidigare blir betydligt mindre påtagliga.

 

AROMA DIFFUSER vit med lila ljus

 

Vad finns det för fördelar med produkten?

En del av fördelarna har förstås redan tagits upp, men för att göra produkten rättvisa har vi sammanställt en lista över viktiga fördelar du kommer att uppleva genom att använda en Aroma Diffuser.

 

Olika spännande dofter i alla rum med doftspridare

Som tidigare nämnts används Aroma Diffuser till att skapa en härlig doft i ditt hem. Om vi dock ska tänka ett steg längre innebär det naturligtvis att du kan förvandla ditt hem till en oas med härlig doft av lavendel i sovrummet, grapefrukt i vardagsrummet, pepparmint i badrummet, osv. Du kan med andra ord ha olika härliga dofter i alla rum!

Snygg dekoration

Aroma diffusern finns i en mängd olika designer och färger och de flesta är stilrena och mycket dekorativa. Du kan därför med fördel använda dem även för att dekorera och på så vis förhöja mysfaktorn i ditt hem.

AROMA DIFFUSER grå


Bättre luft

Dessa produkter kan dessutom säkerställa att luften i hemmet inte är för torr, något som kan resultera i bl.a. torr hals, torra ögon och andra irritationer. Genom att använda produkten minskar du därmed risken för den här typen av besvär.

 

Vi har ett brett sortiment i Sverige med olika typer av luftfuktare / Aroma Diffusers
 

Hos oss hittar du ett brett sortiment av lyxiga luftfuktare / doftspridare från kända varumärken ss Sthlm Fragrance Supplier, Durance

Källa: 
KTH studie, högre luftfuktighet förhindrar virus att spridas. 

Våra produkter

Handla

Information